Direct contact? Bel: 0229 - 214 242

Home > Overige behandelingen > Blootliggende tandhalzen

Blootliggende tandhalzen

Blootliggende tandhalzen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met parodontitis, te hard poetsen, ouderdom, te snelle orthodontische behandeling of een combinatie van deze factoren.

Deze blootliggende tandhalzen zijn extra gevoelig voor cariës (gaatjes). Daarnaast kunnen blootliggende tandhalzen erg gevoelig zijn. Warm of koud eten en/of drinken kan dan zeer vervelend zijn. Een speciale tandpasta of het aanbrengen van een fluorideapplicatie door de mondhygiënist kan soms al verlichting geven. Vraag hierover uw mondhygiënist om advies. 

Recessiebedekking

Om verergering van de recessie te voorkomen en daarmee eventuele achteruitgang van de tand of kies, kan recessiebedekking plaatsvinden. Hierbij wordt onder lokale verdoving een transplantaat van het eigen verhemelte genomen. Met een speciale techniek wordt dit stuk transplantaat ingeweven op de plek van de recessie.

Hieronder ziet u van boven naar beneden: een foto voor de behandeling, een foto na alleen uitgebreide mondhygiëne instructies en een foto na een chirurgische recessiebedekking bij PPI Hoorn. 

 

   

​​​​​​