Direct contact? Bel: 0229 - 214 242

Home > Parodontologie > Vergoeding parodontologie

Vergoeding parodontologie

Vergoeding paradontitisBij de PPI krijgt u na uw eerste bezoek een begroting mee gebaseerd op het behandelplan, opgesteld door de tandarts-parodontoloog/ implantoloog. Daarbij hanteren wij de codes en tarieven die door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) zijn bepaald en goedgekeurd.

Voor de actuele tarievenlijst zie Tarievenlijst 2021.

Wat wordt er vergoed?

U kunt op basis van de begroting die u van ons mee krijgt, navraag doen bij uw ziektenkostenverzekeraar welke UPT-codes u vergoed krijgt. Als u naast uw basisverzekering aanvullend verzekerd bent voor tandheelkundige hulp kan, een (groot) deel van de kosten door uw ziektekostenverzekeraar worden vergoed.

ADVIES: kijk goed welke verzekeraar een aanvullend tandartsenpakket heeft voor parodontale zorg en/of implantaten.

Informatie over uw declaratie

U ontvangt de digitale rekening (deze versturen wij vanuit het e-mailadres: rekening@infomedics.nl) naar het e-mailadres dat bij de PPI Hoorn bekend is.

U kunt de digitale rekening, na het uitvoeren van een extra controle (sms-verificatie), voor eigen administratie downloaden of direct betalen met de beveiligde, ingesloten iDEAL betaalknop. De benodigde gegevens voor betaling zijn dan reeds voor u ingevuld. Naast het gemak van de ingesloten iDEAL betaalknop kundt u de rekening uiteraard ook betalen in de internetbankieromgeving van uw bank. 

Eventuele herinneringen of aanmaningen ontvangt u echter op papier. 

"Ik ontvang liever een papieren rekening, kan dat?" 

Ontvant u liever een papieren rekening? Dat kan! U kunt dit doorgeven aan uw zorgaanbieder PPI Hoorn. Het secretariaat past dit dan aan in het systeem, en zo ontvangt u na uw eerstvolgende bezoek aan uw zorgverlener de rekening weer op papier. 

Betaalplan Informedics 

Voor als het even niet uit komt. Komt onze rekening op een onhandig moment? Ontdek nu het gemak van betalen via het Infomedics Betaalplan voor de zorg die u heeft gehad. Lees hier meer over het Betaalplan van Infomedics.